kinderleefstijlcoachingKinderleefstijlcoaching

Ouders willen het beste voor hun kind, een gelukkig en gezond kind! Uiteraard is deze intentie goed, maar is het niet altijd makkelijk te bereiken. Sanne is kinderleefstijlcoach en coacht kinderen individueel en in groepen. Bij individuele coaching komt Sanne meestal bij jullie thuis en coacht zij zowel het kind als de ouders.

Waarvoor kun je allemaal aankloppen bij een kinderleefstijlcoach? Uiteraard wanneer je worstelt met je gewicht, dus bij over-of ondergewicht. Ook als je veel stress ervaart, slecht slaapt, niet lekker in je vel zit, gepest wordt, je niet fit, futloos voelt etc.

Hoe ziet een individueel kinderleefstijlcoachtraject eruit?

Kennismakingsgesprek

Er vindt altijd eerst een gratis kennismakingsgesprek plaats. Het is belangrijk dat kind en ouders alle ruimte krijgen om vragen te stellen en een goed beeld kunnen vormen van het traject. Past het bij jullie? Voelen jullie je op je gemak bij de kinderleefstijlcoach? Wat willen jullie bereiken? Wat kunnen wij jullie bieden? Informatie die nodig is om een weloverwogen besluit te nemen!

Intake

Vervolgens vindt er een intakegesprek plaats van 90 minuten. Hierin bespreken we de persoonlijke gegevens, medische gegevens, het doel en de huidige situatie.

Vervolggesprekken

Gemiddeld volgen er dan 4 à 6 vervolggesprekken van 60 minuten om de 2 à 3 weken, afhankelijk van de behoefte, waarbij we elk gesprek eindigen met een actie(s). Wij sturen jullie van elk gesprek een verslag toe en leggen ook de afgesproken actie(s) vast waarmee jullie na het gesprek aan de slag gaan. Dit kan bijvoorbeeld zijn het bijhouden van een eetdagboekje, verandering(en) op het gebied van bewegen, afspraken binnen het gezin etc. Acties die zijn afgestemd op het behalen van JULLIE doel!!

Kosteloos voor CZ, CZ direct, OHRA en Delta Lloyd-verzekerden

Voor kinderen met overgewicht, die verzekerd zijn bij CZ, CZ direct, OHRA en Delta Lloyd is er een mogelijkheid voor begeleiding. Dit wordt volledig vergoed en heeft geen invloed op het eigen risico.

De begeleiding bestaat uit 6 gesprekken van 1 uur, meestal bij het gezin thuis. De inhoud van deze sessies kunnen gaan over voeding, meer bewegen, slapen, ontspannen en andere leefstijlfactoren die van invloed zouden kunnen zijn op het overgewicht van het kind.


· Kennismakingsgesprek: gratis
· Intake-en vervolggesprek: 70 euro per uur

Alle bedragen zijn inclusief 21% BTW, voorbereiding, uitwerking en gebruik van materialen.

Als je aanvullend verzekerd bent krijg je bij veel maatschappijen een vergoeding per consult (dit valt vaak onder alternatieve geneeswijzen). Bij sommige verzekeraars krijg je hiermee zelfs alles vergoed. Het is dus de moeite waard om je verzekeraar te checken.Spreekt je dit aan of wil je meer informatie?