CooL: Coaching op LeefstijlCooL staat voor Coaching op Leefstijl en is een leefstijlcoachprogramma voor volwassenen met overgewicht.


Het programma duurt 2 jaar en er vinden 8 individuele gesprekken plaats en 16 workshops. CooL wordt uitgevoerd door een gecertificeerde leefstijlcoach, die aangesloten is bij de BLCN (beroepsvereniging Leefstijlcoaches Nederland). Bij de individuele gesprekken gaat de deelnemer samen met de leefstijlcoach kijken naar gewoontes en doelen stellen richting een duurzame gezonde leefstijl. Tijdens de workshops geven we informatie, praktische tips, doen we laagdrempelige oefeningen samen en wisselen we ervaringen uit. De volgende onderwerpen komen aan bod: gezonde voeding, bewegen, slapen, stress en ontspanning. Tevens bespreken we eetgedrag, planning, roken, alcohol en omgaan met andere persoonlijke uitdagingen.

Het leefstijlcoachprogramma is opgenomen in de basisverzekering en heeft geen invloed op je eigen risico. Deelname is mogelijk voor mensen die verwezen worden door de huisarts.


Wanneer kom je in aanmerking voor CooL?

Volwassenen met overgewicht (BMI >25) en gemotiveerd tot verandering van je leefstijl, op verwijzing van je huisarts.

Wanneer en waar gaat CooL plaatsvinden?
Het programma start vanaf 1 januari 2019 bij voldoende inschrijvingen, dus meld je gauw aan via info@lessforlife.nl
Regio Vught/Den Bosch tot Tiel.Spreekt je dit aan of wil je meer informatie?